Kategorie

    Reklama 1
    BIO vína

    BIO dynamická vína pěstovaná dle norem ECOVIN

    Německá vína jsou stále častěji bio a jsou vyráběna dle systému ECOVIN

    V Německu se celkově více dbá na ekologické výrobky a bioprodukty. A to se odráží ve spoustě potravin a současným trendem jsou také biovína. To se pěstuje a zpracovává v ryze přírodních podmínkách bez jakéhokoli použití chemie. Taková vína jsou nejen vysoce kvalitní, ale také prospívají zdraví (samozřejmě ve zdravém množství). V Německu jsou tato vína produkována dle systému norem ECOVIN. Legislativa ohledně použití značky BIO začíná je platná od roku 2001.

    Dovážíme nejkvalitnější německá biovína

    Na kvalitu se můžete spolehnout. Dovážíme ta nejlepší německá ekologická vína, která jsou pěstována a vyráběna dle systému ECOVIN a v červnu 2012 ukázala své kvality na soutěži biovín.

    ECOVIN nejsou pouze normy, ale je to asociace vinařů s téměř 200 členy pěstujícími biovíno na ploše cca 1000 ha. Organické pěstování vína má svůj smysl. Celkově je v Německu cca 100000 ha vinné révy a z toho tedy přibližně 1 % produkce tvoří biovíno. Z této poměrně zatím malé části produkce Vám dovážíme tyto vinařské skvosty plné přírody. Vína dle norem ECOVIN jsou označena na lahvi příslušným logem. Podstatné také je, že ECOVIN splňuje veškeré legislativy EU, ale zároveň si chrání svou identitu a hrdost k pěstování biovína.

    ECOVIN Ecowinner 2012 Contest hodnotil kvalitu biovín

    V červnu 2012 se v Oppenheimu konal 16. ročník ECOVIN Ecowinner 2012 Contest, v němž se představily nejlepší odrůdy biovín. Jak uvádí sami vinaři, biovíno je víno, ke kterému přistupujeme s tím nejvyšším možným vztahem k přírodě. Každá část procesu výroby vína – od pěstování, fermentace až po zrání vína, je pečlivě hlídána. Na této akci v Oppenheimu bylo hodnoceno celkem 373 vín z 68 různých vinařství. Hodnocení biovína byla rozdělena do 17 kategorií – sekty (šumivé), suché, rosé, suchý Riesling a další. Právě odrůda Riesling tvoří 2/3 veškeré německé produkce vína. Častější jsou v Německu obecně vína bílá, červené tvoří např. Pinot Noir.

    Biokvalita z Německa k Vám

    Dovážíme z Německa nejkvalitnější biovína. Chceme, abyste měli také stejnou možnost ochutnat nejlépe hodnocená biovína a jak vlastně skutečně dobré biovíno chutná. Zelená vína, jak se biovína také označují, mají svůj význam. A ECOVIN to rozhodně ví a věří, že produkce kvalitního biovína se bude nejen v Německu rozšiřovat.

    Přihlášení
    Musíte vidět...
    Vyzkoušejte degustační balíček jen za 1365Kč

    Schmidt Sohne ryzlink