Kategorie

    Reklama 1
    BIO vína

    Víno na zdraví

    Ve víně je nejen pravda, ale také zdraví

    Víno má historii sahající daleko do starověku. Jak se pěstování vinné révy šířilo a začaly se pěstovat i různé odrůdy, tak lidé přicházeli i na účinky vína. Jak se říká, ve víně je pravda. Ale také kus zdraví, samozřejmě v přiměřeném množství. Sklenka dobrého vína každý den rozhodně organismu neuškodí.

    Obecně je bílé víno bráno jako lehčí a tím také zdravější. Červené víno je hutnější. Bílé víno podáváme chlazené, červené může mít vyšší teplotu při podávání. Na celkové kvalitě vína se samozřejmě odráží kvalita samotných vinic. Víno má spoustu blahodárných účinků.

    Každá část vína využitá

    V minulosti se víno používalo k nejrůznějším účelům. Například jako prevence před střevními obtížemi, nachlazení, k tišení bolesti a také jako dezinfekce na vnější poranění. Velký význam měly taktéž bylinky, které se právě v kombinaci s vínem používaly. Listy révy se užívaly k zástavě krvácení a na kožní záněty. Později byly prokázány také prospěšné účinky na kardiovaskulární systém a to především bílé víno. Tyto výzkumy jsou nyní podložené Světovou zdravotnickou organizací (WHO; WorldHealthOrganization). Červené se tak moc nedoporučuje, neboť je těžké. Ve víně najdeme také vitaminy B a C.

    Střídmým pitím zejména bílého vína krok ke zdraví a dietě

    Každý den skleničku dobrého vína. To radí odborníci a samozřejmě, kteří by však množství zvýšili. Ale skutečně, sklenička dobrého, zejména bílého vína, rozhodně neuškodí. V posledních letech je také trendem pití vína pro podporuhubnutí. Cukry totiž zvyšují kalorickou hodnotu a tím může být víno energetickou náhražkou tuhé potravy. Přesto je však víno jako nápoj z 85 % voda. Víno nevyvolává sytost jako například pivo. Víno rozpouští škodlivý cholesterol LDL a naopak zvyšuje hladinu prospěšného HDL cholesterolu.

    Víno není všelék, ale v přiměřených dávkách prospívá

    Jak se říká – všeho s mírou. O vínu to platí také. Víno není univerzálním lékem, ale má rozhodně kladný vliv na naše zdraví, pokud jej pijeme v přiměřených dávkách. A to zejména lehká bílá vína. Zejména účinky bílého vína na kardiovaskulární systém jsou skutečně medicínsky prokázané. Navíc můžete víno použít při dietě, energeticky částečně nahradí jídlo. Pijme skleničku kvalitního bílého vína a posilme své zdraví. Červené si můžeme dát také, ale opatrněji.

     

    Přihlášení
    Musíte vidět...
    Vyzkoušejte degustační balíček jen za 1365Kč

    Schmidt Sohne ryzlink