Kategorie

    Reklama 1
    BIO vína

    Červené víno z Mosely

     Červené víno z oblasti Mosel je známkou intenzivního požitku každého milovníka vína

     

    Oproti bílému vínu je červené víno považováno celkově za hutnější a můžeme si jej vychutnat k řadě pokrmů včetně gulášů, zvěřiny či pikantních jídel. Červené víno evokuje vznešenost díky svým odstínům červené až temně fialové. Červené víno obvykle nemá majoritní zastoupení, o to je však dobrá úroda modrých hroznů větším nadělením pro vinaře. Modré hrozny se pěstují v mnoha oblastech tak jako u bílých má řadu odrůd a tím je každé červené víno unikátní svou barvou i chutí.

     

    Červené víno moselské sice tvoří jen ¼ vín, nabízí však svůj jedinečný původ skupiny Pinot

    Vinařská oblast Mosel na rozhraní Německa a Lucemburska je klenotem německého vinařství. Je to oblast, kde s pěstováním vína začali již Římané před více než 2000 lety a je 5. největší vinařskou oblastí Německa. Její název je odvozen od řeky Mosely pramenící ve Francii. Díky mírnému klimatu a břidlicovému podloží se zde rodí vína té nejlepší kvality, která se mohou rovnat nejprestižnějším francouzským vínům. Největší slávu si zde získal Riesling, ale i červené víno zde má své slovo, přestože tvoří jen přibližně ¼ produkce.

     

    Moselské červené víno i v biokvalitě, intenzivní a plná chuť vín a věhlasná odrůda Rulandské modré

     

    Jednou z typických moselských odrůd je Dornfelder. Vína z této odrůdy jsou charakteristická intenzivními ovocnými tóny malin a ostružin s nádechem po čokoládě a s tmavou, až černočervenou barvou. Dornfelder je suché (trocken) červené víno s intenzivním zážitkem. Spätburgunder – pozdní burgundské je další odrůdou místních vinic. Toto červené víno má taktéž ovocné tóny, ale jemnější a v chuti cítíme i vanilku. Spojí se tak intenzivní chuť i jemné tóny. Červené víno odrůdy Spätburgunder lze rovněž zakoupit i v biokvalitě, německá vinařství produkují nejvíce biovín. Spätburgunder též synonymem pro Pinot Noir, Modrý Portugal neboli hovorově „modrá burgunda“ či „rulanda“. Skupina odrůd Pinot pochází právě odsud, proto je Modrý Portugal zde velmi ceněné červené víno se svou intenzivní barvou i plnou chutí.

     

    Německá vína nejsou žádnou podřadnou skupinou, dokazuje to nejen moselské červené víno, nabízí 13 vinařských oblastí

     

    Zdejší červené víno není sice hlavní produkcí, avšak místní odrůdy jako Dornfelder a Spätburgunder patří k tomu nejlepšímu, co může červené víno nabídnout. Moselská vína jsou věhlasná po světě a jsou charakteristická prvotřídní kvalitou a plnou chutí s ovocnými tóny. Vychutnejte si červené víno v té nejlepší kvalitě, vína z oblasti Mosel Vám kvalitu zaručují již po staletí. I německá vína jsou špičkové kvality, nejen vína z oblasti Mosely je toho důkazem, Německo má celkově 13 vinařských oblastí (Nahe, Pfalz, Rheingau, Baden a další). Německo není žádnou podřadnou vinařskou zemí, naopak patří k zemím, kde se víno začalo pěstovat už ve starověku.

    Přihlášení
    Musíte vidět...
    Vyzkoušejte degustační balíček jen za 1365Kč

    Schmidt Sohne ryzlink